Koen Vandendriessche studeerde af in 1992 aan de RUG in Gent, met grote onderscheiding.

Na zijn studies bleef hij eerst drie maanden aan de Universiteit van Gent werken vooraleer hij zich ging bekwamen in orthopedie en neurochirurgie aan 'the Royal Veterinary College' (RVC) in Londen, Engeland. Hij leerde daar de 'fijne' knepen van het vak en kwam super gemotiveerd terug naar België in 1994.

In 1995 bouwde hij zijn eerste kliniek voor kleine huisdieren in Oudenburg. Wegens de expansie en het groeiend klantenbestand drong een uitbreiding van deze kliniek zich op. Dit resulteerde in 2008 tot de opening van een volledig nieuwe en grotere kliniek op een boogscheut van het het oude praktijkgebouw.
Deze kliniek biedt voor het ogenblik een waaier van diensten en services waardoor er zowel nationaal als internationaal cliënteel terug te vinden is in de wachtzaal.

Koen Vandendriessche heeft bijzondere interesse in orthopedie, neurochirurgie en problemen op het gebied van keel-, neus- en oor.

Werkzaamheden in onze dierenkliniek.

Orthopedie

Orthopedische ingrepen die hier verricht kunnen worden zijn onder andere fractuurbehandeling, bekkenkanteling, totale heupprothese, herstellen van voorste gekruiste band met de verschillende technieken (TTA, TPLO, Rigidfix ACL cross pin system....), OCD operatie van de elleboog, schouder en tarsus.
Tevens is het mogelijk om stand- en lengteafwijking met een circulaire externe fixator te corrigeren.

Neurochirurgie

Neurochirurgische ingrepen zijn onder meer schedel-, nek- en rugchirurgie (hernia van de tussenwervelschijf), hersentumoren en wervelfracturen.
Het corrigeren van waterhoofdjes behoort ondertussen ook tot een van de operaties die bij Causus gedaan worden.

Zachte weefsel chirurgie

Dankzij otoscopie, rhinoscopie en bronchoscopie kunnen wij uitgebreid onderzoek doen naar de oorzaken van moeilijke oor-, neus- en voorste luchtwegen problemen. Neus- en gehemelte correcties en stembandverlammingen kunnen hier behandeld worden.
Grote wonden worden hier behandeld en verzorgd, hetgeen indien nodig met reconstructieve plastische chirurgie plaatsvindt.
De algemene chirurgie omvat de borstholte operaties, zoals vaatanomalieën bij het hart, slokdarm en longafwijkingen. Een bijzonder onderdeel zijn de breukoperaties van het middenrif, de buikwand, de lies en het perineum gebied (rond de anus).

Risico chirurgie

Risicovolle operaties van de borst- en buikorganen, levershunts, alvleesklier, nier- en blaasoperaties of ingrijpende maagdarmoperaties kunnen dankzij zorgvuldige steriele technieken en uitgebreide monitoring hier veilig uitgevoerd worden.

Operaties in het buitenland

Regelmatig gaat Koen Vandendriessche samen met Stefan De Keersmaecker naar het buitenland om sportpaarden te opereren, meer specifiek voor operaties aan de keel (verlamde stemband en te lang zacht gehemelte).

info@causus.be