Hallo,

Mijn naam is Saskia Vansteelant. In 2001 studeerde ik af als Ergotherapeut aan Katho Brugge, een opleiding die ik 18 jaar met plezier heb uitgevoerd.

Toch ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, een job waar ik mijn passie kon in terugvinden!

In 2019 werd mijn droom werkelijkheid, een aanbieding in ‘mijn’ dierenkliniek Causus, een kans waar ik erg dankbaar voor ben.

Omgaan met dieren is altijd een passie geweest.  Als achterkleindochter van ‘petje tieste’ -die anno 1900 in regio Oostkamp vaak werd geraadpleegd om dieren met kruidenzalfjes te verzorgen-,

kleindochter van vinkenliefhebber en dochter van duivenliefhebber…is het misschien met de paplepel ingegeven?

Ik ben eigenaar van 4 border collies, een sheltie, 8 cavia's en kippen. Dieren rond me heen en ze verzorgen geeft me een blij gevoel.

Reeds 15 jaar ben ik actief in behendigheid of agility, een sport voor honden vergelijkbaar met jumping in paardensport. Zowel nationaal als internationaal neem ik deel aan competities en organiseer workshops.

De combinatie van sport – honden  –  gedrag  – fysiek  en  gezondheid vormt voor mij een uitdaging.

Het onderhouden van een goede gezondheid van dieren, zowel op vlak van voeding, spieropbouw en ondersteunend werken ter preventie van blessures, fokken met onderbouwde kennis zijn mijn grote interessevelden.

Met als achtergrond de opleiding ergotherapie interesseert mij ook de ‘revalidatie na operatie’, heel boeiend om de stap te zetten van humane therapie en revalidatie naar diergeneeskundige zorg.

Ik hoop jullie met een glimlach te mogen ontvangen op consultatie, en jullie te mogen bijstaan met zorg, raad en gepassioneerde ervaring!

Saskia