Causus Joint Care

Causus Joint Care is een uniek en innovatief voedingssupplement voor honden, samengesteld uit hoog geconcentreerde nutriënten met een onderling synergetisch effect op de synthese en het behoud van de kraakbeenmatrix.

Causus Joint Care bevat :

  • Chondroitinesulfaat : een belangrijk structurele component in het kraakbeen. De primaire functie is het tegenhouden van enzymen die het kraakbeen afbreken. Chondroitinesulfaat beschermt en stabiliseert collageen en verhoogt tevens de elasticiteit en het schokbrekend effect van de gewrichten.
    Chondroïtinesulfaat zijn biologische polymeren die een essentiële rol vervullen bij het in stand houden van de juiste elastische integriteit van weefsels en komt vooral voor in kraakbeen, tussenwervelschijven en ander gewrichtskraakbeen, de luchtpijp, vaatwanden, botten en bindweefsel. Gewrichtskraakbeen dankt zijn veerkracht en vochtgehalte voor een belangrijk deel aan de CS / Proteoglycan / waterrangschikking
  • Glucosamine : de voornaamste structurele component van gezond bindweefsel. De primaire functie ervan bestaat erin de afscheiding van glycosaminoglycanen te stimuleren in het gewrichtskraakbeen.
    Glucosamine bevordert de aanmaak van bot- en kraakbeencellen en van bindweefselcellen, hetgeen door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond.
    Glucosamine wordt beter opgenomen dan chondroitine. Nieuw onderzoek maakt aannemelijk dat voldoende beschikbaarheid van glucosamine van belang is voor adequate synthese van hyaluronzuur, hetgeen de wondheling bevordert en litteken-vorming remt. Glucosamine heeft een stimulerende invloed op de productie van mucopolysaccharides, vervolgens de synthese van proteoglycanen door epitheelcellen van de vaatwand bevordert.
  • Metylsulfonylmethane : MSM bevat een uitstekende bron van bio-beschikbare zwavel. Het voorziet in de nutrienten die zorgen voor de aanmaak van collageen en is verantwoordelijk voor de versterking van de lichaamsproteinen.

 

Bestellen kan via eva.spriet@causus.be