Dierenkliniek Causus op tv!

Dierenkliniek Causus en de kwaliteit in diergeneeskunde die wij bieden was één van de onderwerpen in het programma 'koppen.'  Dr. Koen Vandendriessche werd een dag gevolgd door de VRT ploeg, het resultaat hiervan kunt u hieronder bekijken.

We wensen jullie alvast veel kijkplezier!
Het Causus-team.

klik op de link voor de reportage:
Dieren zijn precies als mensen

"Dieren zijn precies als mensen met dezelfde mensenwensen en dezelfde mensenstreken". En dat is niet langer alleen zo in Fabeltjesland. Ook medisch is er een vermenselijking van het huisdier. Kruisbandoperaties, waterhoofdjes bij hondjes, chemotherapie, obesitasbegeleiding en revalidatie met speciale hydrotherapie; het kan vandaag allemaal in gespecialiseerde ziekenhuizen.

“Onze dierenkliniek is eigenlijk een mensenziekenhuis, met eigen labo’s en een röntgen-, CT-scan- en echografieafdeling.” Dierenarts Koen Vandendriessche van het dierenziekenhuis Causus in Oudenburg neemt Koppen één dag mee in zijn kielzog. Dinsdag werden er nog drie dierenoperaties uitgevoerd. En dat kost ook geld: “Scan, operatie en revalidatie kan al gauw oplopen tot vierduizend euro.”

Geneeskunde is één zaak, de verregaande verzorging van huisdieren een andere. Wat dacht je van aromatherapie, drukpuntmassage, modderbaden, manicure, ja, zelfs jacuzzi. Jaarlijks besteden Belgen ongeveer een miljard euro aan hun huisdier. Ook bij Pascale loopt dat op: “Mijn chihuahua Diosa is mijn kind. Ze krijgt een verjaardagfeestje en een paar keer per jaar ga ik met haar naar de wellness”.

donderdag 11 oktober 2012