Diensten

 • CT Scan

  Een CT-scan is een diagnostisch hulpmiddel dat vooral gebruikt wordt voor de visualisatie van structuren die met een RX en een echografie niet kunnen bekeken worden (bv de hersenen).   De driedimensionale reconstructie die bekomen kan worden van de CT-beelden, is een extra voordeel.  Dierenkliniek Causus werkt sinds 2008 met een CT-scan en is al voor de derde keer toe aan een nieuwe en betere versie. Op 2 juni 2014 werd onze Philips Brilliance 16 slice scan geïnstalleerd.

  Lees verder >

 • Radiologie

  Met behulp van een RX kan het inwendige van een dier zichtbaar gemaakt worden. Vooral het skelet leent zich hiervoor uitstekend. De botten bevatten veel calcium dat als eigenschap heeft dat het röntgenstralen veel beter tegenhoudt dan de omringende weefsels. Ook van weken delen kunnen we veel informatie verkrijgen door middel van een RX.

  Lees verder >

 • Chirurgie

  Dierenkliniek Causus geniet een uitstekende reputatie als chirurgisch centrum. Wij zijn dan ook uitgerust met de beste materialen voor alle operaties op gebied van neurologie, zachte weefsel en orthopedie. Van een routine operatie tot een delicate neurochirurgische ingreep: Bij dierenkliniek Causus gebeurt élke ingreep onder strikte steriliteit.

  Lees verder >

 • Laboratoriumonderzoek

  Uw hond, kat of ander huisdier is een huisgenoot geworden. Ze krijgen een onmiskenbare plaats in het gezin.  Er is een sterke emotionele band ontstaan, dus als ze ziek worden wilt u hen op de best mogelijke manier helpen. Alleen, huisdieren kunnen nu eenmaal niet vertellen wat ze voelen...  Een bloedonderzoek is dan ook vaak een belangrijke hulp om een snelle diagnose te bekomen.

  Lees verder >

 • Echografie

  Een echografie is een voor uw huisdier weinig ingrijpend onderzoek. Toch kunnen wij uit de vele echobeelden een schat van informatie verkrijgen over de toestand van uw huisdier. Zo kunnen we bv een zwangerschap vaststellen en opvolgen, maar ook afwijkingen aan lever, niezen, maag, darmen, milt enz. opsporen.

  Lees verder >

 • Scopie

  Een endoscopie (letterlijk: 'binnenin kijken') is een onderzoek van het inwendige van een dier of mens, om te kijken wat er aan de hand is, een biopsie te nemen of een operatie uit te voeren.  Bij Dierenkliniek Causus beschikken wij over video-endoscopie waardoor het mogelijk is om als eigenaar mee te kijken tijdens het onderzoek van uw dier.

  Lees verder >

 • Opname

  Bij Dierenkliniek Causus beschikken we over een opnamecapaciteit van 36 dieren en een isolatieruimte.  Alle kennels worden drie maal per dag volledig ontsmet en beschikken over een individuele infuuspomp met druppelteller, een warmtelamp en een orthopedisch kussen. Alle hondjes worden drie maal per dag uitgelaten.

  Lees verder >

 • Begeleiding van Fokkers

  Dierenkliniek Causus heeft zeer veel ervaring met het begeleiden van fokkers.  Dit gaat van diagnostiseren en behandelen van fertiliteitsproblemen tot begeleiden van dekking of inseminatie, maar ook dracht- en bevallingsbegeleiding en het opvolgen van de teef en haar pups.  Voor een volledige uitleg over Begeleiding van Fokkers...

  Lees verder >

 • Anesthesie

  In Dierenkliniek Causus maken we voornamelijk gebruik van een gesloten inhalatie-anesthesie (via de ademhaling) met het zeer veilige isofluraan. Afhankelijk van diverse factoren kan er ook worden gekozen voor een injectie-anesthesie (via inspuiten in bloedvat of spier).  Als premedicatie gebruiken wij hier uitsluitend...

  Lees verder >

 • Kankerbehandeling

  Kanker bij huisdieren komt steeds vaker voor. De diagnose van kanker roept onmiddellijk ook allerlei vragen op... Dierenkliniek Causus helpt u bij het stellen van een diagnose, bepalen van de prognose en de verschillende mogelijkheden voor behandeling.

  Lees verder >

 • Gedragsproblemen bij honden

  We mogen de termen 'ongewenst gedrag' en 'gedragsstoornissen' niet als eenzelfde categorie beschouwen. Vaak worden ze verward, omdat ze beiden onder de gedeelde noemer van gedragsproblemen gekend zijn.  Ongewenste gedragingen zijn volledig normaal, maar kunnen vervelend zijn voor de mens. Denk maar aan honden en katten die uw meubilair als hun favoriete speeltje of krabpaal beschouwen, of een hond die de hele buurt bij elkaar blaft... Deze gedragingen zijn situatiegebonden, of worden vanuit de omgeving van het dier gestuurd. Om deze gedragingen te voorkomen, kunnen we preventief te werk gaan.

  Lees verder >

 • Begeleiding van Obesitas bij hond en kat

  Onderzoek heeft aangetoond dat tot 50% van de honden en katten aan overgewicht lijdt.  Dit kan variëren van 15% meer dan het optimale gewicht (overgewicht) tot 20% boven het optimale gewicht (zwaarlijvigheid).  Onvoldoende lichaamsbeweging en leeftijd zijn factoren die de gewichtstoename kunnen beïnvloeden.  Let daarom ...

  Lees verder >

 • Lasertherapie

  De medische wereld verandert elke dag. Ook binnen de diergeneeskunde krijgen we te maken met nieuwe ontwikkelingen.  Dierenkliniek Causus streeft steeds naar vernieuwing en wij zijn dan ook erg trots de eerste kliniek in België te zijn die de K-Lasertherapie kan aanbieden.

  Lees verder >

 • ACP - Autologous Conditioned Plasma

  ACP is een alternatieve behandeling voor patiënten bij wie eerdere standaardbehandelingen weinig of geen effect hadden inzake pijnbestrijding en/of verminderen van de ontsteking.  Het bloed van de patiënt wordt gecentrifugeerd tot we gebruiksklaar plasma verkrijgen dat rijk is aan bloedplaatjes, die op hun beurt groeifactoren produceren. Dit plasma wordt opnieuw geïnjecteerd. De hele behandeling neemt slechts een half uur in beslag.

  Lees verder >