Hernia

 • Eenmaal onder de Ct-scan konden we al rap na het bekijken van de eerste beelden onze vermoedens van een hernia bevestigen.
  Eenmaal onder de Ct-scan konden we al rap na het bekijken van de eerste beelden onze vermoedens van een hernia bevestigen.
 • Na de ct-scan en het interpreteren van de beelden informeerden we het baasje van Peanut over onze bevindingen en na het bespreken van de beelden mochten we Peanut voorbereiden voor operatie. Bij het klaarmaken is het belangrijk dat er voldoende groot geschoren wordt zodanig dat de incisieplaats zo steriel mogelijk is. Voordat Peanut naar de operatiezaal gebracht werd zorgden we ervoor dat het geschoren deel op de rug goed ontsmet werd door middel van swabs met hibiscrub, alcohol en poviderm.
  Na de ct-scan en het interpreteren van de beelden informeerden we het baasje van Peanut over onze bevindingen en na het bespreken van de beelden mochten we Peanut voorbereiden voor operatie. Bij het klaarmaken is het belangrijk dat er voldoende groot geschoren wordt zodanig dat de incisieplaats zo steriel mogelijk is. Voordat Peanut naar de operatiezaal gebracht werd zorgden we ervoor dat het geschoren deel op de rug goed ontsmet werd door middel van swabs met hibiscrub, alcohol en poviderm.
 • Door middel van de C- boog wordt er voor gezorgd dat de chirurg de exacte plaats van het herniamateriaal kan terugvinden. Tijdens de operatie verschijnen hartslag, ademhaling, temperatuur en bloeddruk constant op de monitor en de assistente waakt over de anesthesie.
  Door middel van de C- boog wordt er voor gezorgd dat de chirurg de exacte plaats van het herniamateriaal kan terugvinden. Tijdens de operatie verschijnen hartslag, ademhaling, temperatuur en bloeddruk constant op de monitor en de assistente waakt over de anesthesie.
 • De operatie was zeer succesvol doordat we het herniamateriaal vlot konden verwijderen.
  De operatie was zeer succesvol doordat we het herniamateriaal vlot konden verwijderen.
 • Standaard worden alle dieren na operatie gelaserd waardoor de wondheling gestimuleerd wordt. Dit is een pijnloze behandeling die we tijdens de herstelperiode gaan herhalen.
  Standaard worden alle dieren na operatie gelaserd waardoor de wondheling gestimuleerd wordt. Dit is een pijnloze behandeling die we tijdens de herstelperiode gaan herhalen.
 • Na de laserbehandeling werd Peanut in de couveuse gelegd om er zeker van te zijn dat haar lichaamstemperatuur op peil bleef.
  Na de laserbehandeling werd Peanut in de couveuse gelegd om er zeker van te zijn dat haar lichaamstemperatuur op peil bleef.
 • De volgende dag stond Peanut na een goede nachtrust te popelen om een stapje in de wereld te zetten.
  De volgende dag stond Peanut na een goede nachtrust te popelen om een stapje in de wereld te zetten.

Peanut, een Jack Russel teefje van 5 jaar, kwam bij ons voor een CT-scan na doorverwijzing van dierenarts Peter Corty. Ze had proprioceptiestoornissen links- en rechtsachter en vertoonde verlammingsverschijnselen. Na afname van de anamnese werd er een klinisch onderzoek uitgevoerd en konden we  pijn vaststellen na druk ter hoogte van T12 – T13 en L1-L2. Hierna sedeerden we Peanut en werd ze klaargemaakt voor de ct-scan.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.