Obesitas – Preventie

Preventie van obesitas is natuurlijk de beste behandeling. De eigenaar moet op de predisponerende factoren voor obesitas gewezen worden. Risicogroepen moeten preventief op een aangepast voer gezet worden.

Vooral op jeugdige leeftijd is het belangrijk zwaarlijvigheid te vermijden. Het aantal vetcellen ligt reeds op jonge leeftijd vast, indien pups te kampen hebben met overgewicht, zal het aantal vetcellen hoger zijn en zullen zij later dus makkelijker problemen hebben met overgewicht.

Als eigenaar is het belangrijk om zoveel mogelijk snacks te vermijden en de activiteit van je hond te stimuleren.
Het team van Dierenkliniek Causus gaan je zoveel mogelijk overtuigen en helpen om je huisdier een zo gezond mogelijk leven te geven.
Speciaal voor de obese honden en katten heeft Dierenkliniek Causus 5 assistentes die uw hond of kat kunnen begeleiden en bijsturen met “Slim Fit Programma".

Hierbij wordt het streefgewicht voor uw hond of kat bepaald en wordt er een gratis voedingsschema opgesteld waardoor je huisdier zonder honger toch het ideale gewicht kan bereiken.
Drie wekelijks is er een gratis gewichtscontrole en alles wordt netjes bijgehouden door de assistente tot je huisdier het ideale gewicht heeft bereikt.
Na het bereiken van het ideale gewicht is er verdere opvolging om je huisdier op zijn gewicht te houden.

Comments are closed.