Verloop van een sessie hydrotherapie

 

Uw eerste bezoek start met een intake. Er wordt een anamnese afgenomen en een orthopedisch onderzoek uitgevoerd, om ten slotte een behandelingsschema op te stellen.

Nadien kan uw huisdier kennismaken met de hydroruimte. Om de spieren op te warmen en te relaxeren wordt gestart met een warme massagedouche van 5 minuten.

 


Lili geniet van een warme douche

Afhankelijk van de aandoening van uw huisdier en het behandelingsplan wordt een training gegeven op de droge en natte (aquatrainer) loopband of in het zwembad, of een combinatie van beide.


Muil in de onderwaterloopband

Tussendoor wordt de hartslag van de hond gemeten, wordt er gelet op de stand van het lichaam,… Deze gegevens worden elke training zorgvuldig bijgehouden in een persoonlijk dossier van uw hond of kat.

 

De sessie wordt terug afgesloten met een ontspannende douche. Wilt u dat wij uw hond meteen een wasbeurt geven, dan is dit mogelijk.
Na het drogen van de hond wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor de volgende training.


Heron laat zich rustig drogen

Een hydrotherapiesessie duurt ongeveer een uur. Hydrotraining moet voor de hond als aangenaam worden ervaren. Daarom is het belangrijk de hond te belonen en te stimuleren tijdens de training. Dit gebeurt met behulp van zijn/haar favoriete speeltje en/of kleine snoepjes.


Milo is nieuwsgierig naar het zwembad