Hallo! Ik ben Audrey Lovenweent en ben net zoals 2 andere collega’s in 2008 afgestudeerd als dierenarts in Merelbeke. Een opleiding als dierenarts eindigt niet bij het krijgen van je diploma maar vraagt voortdurende bijscholing. Daarom wil ik me de komende jaren verder toeleggen op alles wat met inwendige ziekten te maken heeft.

M’n passie ligt in de interne geneeskunde, en dan voornamelijk de gastro-enterologie. Een hondje of katje met een braakprobleem en m’n dag kan niet meer stuk!

Verder verdiep ik me ook graag in infectieziekten, endocrinologie, leveraandoeningen en kennelproblematiek.

Als kind kon ik amper lopen of ik wou al dierenarts worden. Onze tuin toverde ik om tot één grote begraafplaats waar allerlei vogeltjes, vlindertjes en zelfs regenwormen in luciferdoosjes een laatste rustplaats vonden. Later bracht ik alle verloren gelopen dieren mee naar huis (m’n moeder is er nog steeds van getraumatiseerd) en van zodra ik een bijdrage kon leveren deed ik vrijwilligerswerk in het Blauwe Kruis.

Tegenwoordig gaat een deel van m’n vrije tijd naar het vertroetelen van Prikje, de kat des huizes. Prikje werd als 5 weken oud kitten in de goot gevonden. Z’n naam heeft hij te danken aan de vele prikjes die nodig waren om z’n leven te redden. Gelukkig koestert hij geen wrok en groeide hij op tot een superlieve kater!

Audrey behaalde haar certificate als gediplomeerd  specialist  Canine and feline ultrasound & echocardiography!