Uitleg over…

 • Begeleiding van fokkers

  Dierenkliniek Causus heeft zeer veel ervaring met het begeleiden van fokkers.  Dit gaat van diagnostiseren en behandelen van fertiliteitsproblemen tot begeleiden van dekking of inseminatie, maar ook dracht- en bevallingsbegeleiding en het opvolgen van de teef en haar pups.

  Lees verder >

 • Steriliteit in dierenkliniek Causus

  Bij heelkundige ingrepen (operaties) moet naar een zo grondig mogelijke asepsie (het voorkomen van besmetting van micro-organismen) gestreefd worden. Een totale asepsie proberen wij te realiseren in onze nieuwe kliniek, onder meer in de operatieruimten, onze instrumenten en de dierenartsen met hun assistenten.

  Lees verder >

 • Orthopedie

  Dierenkliniek Causus geniet een uitstekende reputatie op vlak van orthopedie en orthopedische chirurgie. Bovendien staan wij ook in voor de volledige revalidatie van uw huisdier na een operatie of een orthopedisch probleem.

  Lees verder >

 • Gastro - Enterologie

  De gastro-enterologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de functie en afwijkingen van het maagdarmkanaal. Heel wat huisdieren hebben zeer uiteenlopende problemen op dit vlak.

  Lees verder >

 • Neurologie en chirurgie

  Dierenkliniek Causus geniet een uitstekende reputatie op gebied van neurologie.
  Bovendien bespreken wij de onderzoeken, diagnose en therapie met de baasjes in duidelijke, verstaanbare taal, zodat ook u het probleem van uw huisdier kunt begrijpen .

  Lees verder >

 • Endocrinologie

  De endocrinologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de afscheidingen van klieren in het lichaam. Meestal zijn de afgescheiden stoffen hormonen maar dit kunnen ook andere stoffen zijn zoals speeksel, verteringssappen, zweet....

  Lees verder >

 • Dermatologie

  Dermatologie is een belangrijke tak in de diergeneeskunde.
  Heel wat huisdieren hebben immers te kampen met huid-en vachtproblemen.

  Lees verder >

 • Opthalmologie

  Ophtalmologie is de tak van de geneeskunde waarin men zich bezighoudt met de ziekten van het oog en hun behandeling. Het woord ophtalmologie komt van het griekse ‘ophtalmos’, dit betekent ‘oog’, en ‘logos’, dit betekent ‘woord, uitleg’.  Ophtalmologie is dus ‘de wetenschap van ogen’.

  Lees verder >

 • Zachte weefselchirurgie

  Dierenkliniek Causus geniet in binnen-en buitenland een uitstekende reputatie als chirurgisch centrum: via onderstaande link kunt u meer info vinden over chirurgie.

  Lees verder >

 • Parasitaire infecties

  Parasitaire infecties bij kleine huisdieren zijn vaak vrij eenvoudig te voorkomen maar één keer ze aanwezig zijn kan de behandeling een stuk omslachtiger, duurder en intensiever zijn.  Ze kunnen de gezondheid van uw dier ernstig ondermijnen en zelfs levensbedreigend zijn.  Zeer belangrijk is dus onze bekende boodschap ‘voorkomen is beter dan genezen.’

  Lees verder >

 • KNO problemen

  Zoals de naam al aangeeft houdt de keel-, neus- en oorarts (kno-dierenarts) zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren.  Minder bekend is, dat de kno-dierenarts ook afwijkingen in het overige hoofd-halsgebied behandelt, zoals gezwellen in de hals, in de speekselklieren en afwijkingen van de slokdarm.  Eigenlijk zou de kno-dierenarts dan ook beter chirurg voor keel, neus, oren en overige hoofd-hals aandoeningen kunnen heten.

  Lees verder >

 • Bacteriële en virale infecties

  Hieronder kunt u meer info vinden over bacteriële en virale infecties en over verantwoord antibioticagebruik.  Dat betekent stoppen met het onnodige gebruik van antibiotica en mensen aanmoedigen om de aanwijzingen van hun dierenarts op te volgen voor het juiste gebruik van antibiotica. Verantwoord of verstandig antibioticagebruik kan helpen om de ontwikkeling van resistente bacteriën tegen te gaan en antibiotica werkzaam te houden voor toekomstige generaties.

  Lees verder >

 • Ademhalingsstelsel

  Hieronder vindt u meer info over de normale ademhaling en zijn werking, alsook over de eventuele ademhalingsproblemen en gerelateerde aandoeningen.

  Lees verder >

 • Gynaecologie

  De gyneacologie behandelt het voortplantingsstelsel en de fertiliteit van hond en kat.

  Lees verder >

 • Kankerbehandeling

  Kanker bij huisdieren komt steeds vaker voor. De diagnose van kanker roept onmiddellijk ook allerlei vragen op... Dierenkliniek Causus helpt u bij het stellen van een diagnose, bepalen van de prognose en de verschillende mogelijkheden voor behandeling.

  Lees verder >

 • Bloed- en bloedziekten

  Bloed vormt het transportsysteem om zuurstof, voedingsstoffen en andere stoffen aan weefsel te leveren. Het gaat ook de afvalproducten afvoeren naar de lever en de nieren. Het bloed circuleert in rust in ongeveer een minuut door het hele lichaam en tijdens zware inspanning in twintig seconden.   In de hoofdstukken over de verschillende bloedbestanddelen gaan we bespreken hoe die cellen ontstaan, wat hun functie is en wat er fout kan gaan.

  Lees verder >

 • Urologie

  Urologie is de tak van de geneeskunde waarvan de beoefenaren (de urologen dus) zich bezighouden met stoornissen betreffende de urinewegen in ruime zin.  De urologie omhelst een relatief scherp omschreven deel van het dierlijk lichaam, waarbij er echter wel overlappingen zijn met andere takken van de diergeneeskunde.

  Lees verder >

 • Cardiologie

  Cardiologie komt van het oud-Griekse 'cardio' (hart) en 'logia' (‘de studie van’). De Cardiologie bevat zich niet enkel met de herkenning en behandeling van aangeboren en opgedane aandoeningen van hart en hartzakje, maar ook met de bloedsomloop en de bloedvaten (aandoeningen zoals hypertonie).

   

  Lees verder >